Malzemeler
Hamur:
1 su bardağı | un |
½ çay bardağı | Mısır Nişastası |
1 poşet | Kabartma Tozu |
100 g | yumuşak margarin |
1 ½ çay bardağı | toz şeker |
1 poşet | Şekerli Vanilin |
4 | yumurta (orta boy) |
1 | limon kabuğu rendesi |
Islatmak için:
½ su bardağı | süt |
1 yemek kaşığı | toz şeker |
Üzeri için:
1 poşet | Krem Şanti |
1 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
2 yemek kaşığı | limon suyu |
Süslemek için:
8 - 10 adet | çilek |
20 g | bitter çikolata |
Kalıp:
Pişirme kalıbı (24 cm) |
Hazırlanışı
Ön hazırlık:
Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp
eleyin. Ayrı bir kapta margarin, toz şeker ve şekerli vanilini mikser
ile 2 dakika çırpın. Yumurtaları ekleyip 1 dakika çırpın. Un karışımı ve
limon kabuğu rendesini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba
dökün ve pişirin.
Pişirme süresi:
yaklaşık
25 - 30 dk.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına
alın.Yarım su bardağı süte 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın
ve kekin ıslatın.
Şekillendirme ve süsleme:
1 su bardağı sütü çırpma kabına alın. Üzerine
krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük sonra yüksek
devirde 2 dakika çırpın. Üzerine 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip 2
dakika daha çırpın. Hazırladığınız krem şantiden yarım yemek kaşığı
ayırıp kalan krem şantiyi kekin üzerine yayın.
Çileklerin sap kısımlarını kesip düzleştirin.
Ayırdığınız yarım yemek kaşığı krem şantiyi pişirme kağıdından
hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip çileklere göz
şeklinde sıkın.
20 g çikolatayı benmari yöntemi ile eritin.
Erimiş çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun.
Ucunu makas ile kesip çileklerin krem şanti ile hazırladığınız gözlerine
nokta şeklinde sıkın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek
servis yapın.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder