27 Mart 2016 Pazar

Krem Şantili Çilekli Pasta

 

Malzemeler

Hamur:

1 su bardağı un
½ çay bardağı Mısır Nişastası
1 poşet Kabartma Tozu
100 g yumuşak margarin
1 ½ çay bardağı toz şeker
1 poşet Şekerli Vanilin
4 yumurta (orta boy)
1 limon kabuğu rendesi

Islatmak için:

½ su bardağı  süt
1 yemek kaşığı  toz şeker

Üzeri için:

1 poşet  Krem Şanti
1 su bardağı  buzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığı  limon suyu

Süslemek için:

8 - 10 adet  çilek
20 g  bitter çikolata

Kalıp:

Pişirme kalıbı (24 cm)

Hazırlanışı

Ön hazırlık: 

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Ayrı bir kapta margarin, toz şeker ve şekerli vanilini mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurtaları ekleyip 1 dakika çırpın. Un karışımı ve limon kabuğu rendesini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.Yarım su bardağı süte 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın ve kekin ıslatın.

Şekillendirme ve süsleme:

1 su bardağı sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük sonra yüksek devirde 2 dakika çırpın. Üzerine 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız krem şantiden yarım yemek kaşığı ayırıp kalan krem şantiyi kekin üzerine yayın.
Çileklerin sap kısımlarını kesip düzleştirin. Ayırdığınız yarım yemek kaşığı krem şantiyi pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip çileklere göz şeklinde sıkın.
20 g çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Erimiş çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip çileklerin krem şanti ile hazırladığınız gözlerine nokta şeklinde sıkın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder