27 Mart 2016 Pazar

Çikolatalı Brownie

 

Malzemeler
 
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 paket kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Süslemek için pudra şekeri veya hindistan cevizi

Hazırlanışı

Unun ve kabartma tozunun haricindeki bütün malzemeyi birbirine katar, 5 dakika mikserle çırparız. Bu karışımdan 1,5 su bardağı pişen kekin üzerine dökmek için ayırırız. Ayırdıktan sonra kalan karışıma unu ve kabartma tozunu birbirine karıştırdıktan sonra ekleriz. 2-3 dakikada böyle karıştırdıktan sonra büyük boy kare cam veya yapışmaz fırın tepsisini yağladıktan sonra boşaltırız. Krepten çok az koyu bir kıvamı olmalı. Eğer daha koyu olursa yumuşak olmaz. 175 derecede yarım saat pişiririz.Kekinizin ortasına elinizle bastırın, eğer pişmemiş ise ısıyı biraz düşürerek içinin iyice pişmesini sağlayın. Fırından çıkarınca sıcakken bir yemek çatalı yardımıyla 8-10 yerinden çatalı batırarak delikler açın. Sonra üzerine ayırdığınız karışımı dökün. Soğuduktan sonra hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder